Dak installatie en dakbedekking

Dakbedekking en -isolatie

Goede isolatie van een pand is onmisbaar. Op het moment dat u een lekkage aan uw dak heeft, komen wij graag langs om dit te inspecteren en te zorgen voor een oplossing. We houden daarbij uiteraard rekening met uw wensen. Ook wanneer er aanpassingen aan uw dak nodig zijn, adviseren we u graag.

Warme lucht stijgt, daarom verliest een huis dat niet geïsoleerd is veel warmte, waarvan ongeveer 30% via het dak verloren gaat.Dakisolatie houdt de warmte beter in uw huis, aangezien warmte van nature opstijgt. Door het dak met isolatiemateriaal te bedekken, bespaart u flink op de stookkosten. Er zijn verschillende manieren om uw dak te isoleren: zo kunt u de binnen- en buitenzijde van een schuin dak, een plat dak en de zoldervloer laten isoleren.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is een synthetische rubber. Dit materiaal is de laatste jaren steeds verder in opkomst aan het komen. Er zijn ook voldoende redenen dat dit materiaal zo positief ontvangen wordt door mensen die een plat dak willen laten beleggen. Epdm is duurzaam, het gaat tot wel 50 jaar mee. Het materiaal is ook bijzonder milieuvriendelijk, na gebruik kan het 100% gerecycled worden. Daarnaast wordt EPDM ook nog eens aangebracht zonder brander wat betekent dat er geen risico is op brand.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking bestaat in 2 soorten: APP en SBS. APP is beter bestand tegen hoge UV straling dan SBS, de SBS wordt dan eigenlijk ook alleen gebruikt als er een laag van ander materiaal over de bitumen dakbedekking ligt bijvoorbeeld kiezelstenen of houten terrastegels. Bitumen dakbedekking gaat ongeveer 15 jaar mee voordat het vervangen moet worden. Het aanbrengen gebeurt met behulp van een brander, de stroken bituum worden aan het oppervlakte eronder vast gebrand. Wanneer u niet weet waar u mee bezig bent is het raadzaam een bedrijf in te schakelen voor deze klus.

Heeft uw nog vragen?